Choď na obsah Choď na menu

Zemiaky s hráškom

Rýchlo pripravené, inšpirované indickou kuchyňou. Vhodné ako príloha, alebo samostané jedlo.

4 veľké zemiaky

100 g hrášku

2 - 3 stredne veľké cibule

1 strúčik cesnaku

1 KL nastrúhaného zázvoru

½ KL kurkumy

1 červená čili paprička

2 - 3 PL oleja

soľ

čerstvý koriander

 

Na oleji orestujeme cibuľu pokrájanú na polmesiačiky.

V miske zmiešame rozotretý cesnak so soľou, zázvor, kurkumu a čili papričku pokrájanú na drobno. Zmes korenia pridáme k orestovanej cibuli. Premiešame, podlejeme vodou a dusíme.

Medzitým pokrájame očistené zemiaky na kocky, pridáme k cibuli a za stáleho miešania opekáme asi 5 min.

Pridáme hrášok, podlejeme vodou a povaríme asi 10 min. Podľa potreby pridáme vodu a soľ.

Hotové zemiaky na tanieri posypeme lístkami koriandru.

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
apríl / 2024

Štatistiky

Online: 1
Celkom: 665514
Mesiac: 6147
Deň: 335