
Lečo podľa Tomiho
6 ks peknej veľkej bielej papriky (slovenskej), 2 plechovky krájaných paradajok (po 400g) - alebo 750 g čerstvých paradajok, 2 veľké cibule, 4 - 5 strúčikov cesnaku, bravčová masť alebo slnečnicový olej, 1 ČL sladkej mletej sušenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, klobása polomäkká (nemusí byť), 4 vajcia
Postup:
Cibuľu nakrájanú na mesiačiky orestujte na tuku do mäkka. Teraz môžete pridať klobásu pokrájanú na väčšie kusy. Pridajte cesnak nakrájaný na drobno, mletú papriku, premiešajte a pridajte papriku nakrájanú na kúsky. Osoľte, okoreňte a chvíľu poduste. Potom pridajte pokrájané paradajky na kúsky a poduste do mäkka.
Môžete podávať tak ako je, alebo primiešajte rozšľahané vajcia. Nechajte prejsť varom- Bielky by mali stuhnúť a žĺtky môžu ostať trochu tekuté. Osoľte a okoreňte podľa chuti, podávajte s pečivom.
Druhá možnosť je namiesto vajec pridajte uvarenú ryžu, nechajte prejsť varom, osoľte, okoreňte a podávajte.
Dobrú chuť!