Choď na obsah Choď na menu

Florentínky

250 ml smotany

140 g krupicového cukru

150 g pokrájaných vlašských orechov

50 g hrozienok

50 g rôzneho kandizovaného ovocia

80 g masla

50 g hrubej múky

 

Všetky suroviny spolu uvaríme a zo zmesi robíme placky o priemere asi 6 - 7 cm na vymastený plech alebo na plech vyložený papierom na pečenie.

Pečieme v stredne vyhriadej rúre, kým nie sú okraje ružové. Dáme vychladnúť na mriežku.

Spodok florentíniek môžeme potrieť čokoládovou polevou. Ozdobíme vidličkou - urobíme mriežky a necháme polevu ztuhnúť na florentíkych položených "dole hlavou".

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
júl / 2024

Štatistiky

Online: 28
Celkom: 684230
Mesiac: 5647
Deň: 359