Bryndzové tyčinky
200 g hladkej múky
200 g bryndze
150 g masla
2 - 3 PL sladkej smotany
1 žĺtok
soľ
1 vajce na potretie
Do misy preosejeme múku, pridáme zmäknuté maslo, smotanu, žĺtok, soľ a vypracujeme cesto. Smotanu pridáme podľa potreby.
Cesto vyvaľkáme, potrieme tretinou bryndze, na trikrát poskladáme a necháme odpočinúť pol hodiny. Tento postup opakujeme ešte dvakrát.
Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm, nakrájame na tyčinky (ozdobne radielkom).
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme na 180 ºC, 10 - 12 min. do zlata.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.