Slivkový opitý džem
1 kg dozretých vykôstkovaných sliviek
600 g kryštálového cukru
1 - 2 PL rumu
Polovicu sliviek nakrájame na malé kúsky.
Druhú polovicu sliviek dáme do širokého kastróla a varíme na miernom ohni za stáleho miešania skoro do mäkka.
Pridáme cukor a varíme kým sa nerozpustí.
Vmiešame druhú polovicu sliviek, stále miešame, necháme pomaly vrieť. Slivky musia začať rôsolovatieť. Na tanierik dáme malú lyžičku variaceho sa džemu a necháme vychladnúť. Prstom po nňm prejdeme a keď urobíme "brázdu", ktorá sa nespája je džem hotový.
Pridáme rum, dobre premiešame a plníme do čistých a suchých fliaš. Dobre uzatvoríme a necháme hore nohami vychladnúť.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.