Jahodovo-mangový džem
600 g jahôd
2 mangá
500 g želírovacieho cukru
1 citrón
čerstvý zázvor - veľkosť vlašského orecha (alebo 1/2 ČL mletého)
Jahody umyjeme, necháme dobre odkvapkať a zbavíme stopiek. Podľa veľkosti ich prekrojíme na polovice alebo štvrtky.
Mangá olúpeme, orežeme dužinu od kôstky a nakrájame na menšie kocky.
Ovocie zmiešame v hrnci, pridáme citrónovú šťavu a cukor. Necháme postáť asi 1 hodinu.
Zatiaľ si pripravíme fľaše a vŕšky na zaváranie. Umyjeme ich, pomocou drevených klieští pootáčame vo vriacej vode a necháme odkvapkať na čistej utierke hore dnom.
Do ovocia pridáme nastrúhaný zázvor a privedieme k varu. Varíme prudko, ale len 1 minútu.
Hneď plníme do fliaš, uzavrieme a necháme vychladnúť.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.