Egrešovo-mätové želé
Dávka je na 4 poháre (asi 370 ml):
1 kg zeleného egrešu
500 g želírovacieho cukru (2:1)
8 PL čerstvej šťavy z bieleho hrozna
4 malé vetvičky čerstvej mäty
1 balenie kyseliny citrónovej
Umytý egreš očistíme a polovicu uvaríme v hroznovej šťave do mäkka. Prepasírujeme.
Prepasírovaný egreš aj s tekutinou, celý egreš, cukor a nasekanú mätu privedieme k varu za stáleho miešania. Prudko povaríme 3 min. Primiešame kyselinu citrónovú a odstavíme.
Sterilizované zaváracie poháre naplníme, dôkladne uzatvoríme a obrátime hore dnom. Necháme vychladnúť a uložíme na tmavé chladné miesto.
Sterilizujeme poháre aj vrchnáky.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.