Choď na obsah Choď na menu

Základný tortový korpus

6 vajec

140 g práškového cukru

1 vanilkový cukor

170 g polohrubej múky

3 PL rozpusteného a vychladnutého masla, alebo rastlinného oleja (slnečnicového)

 

Žĺtky oddelíme od bielkov.

Polovicu cukru vyšľaháme s bielkami na tuhý sneh a 2. polovicu so žĺtkami do penista.

Sneh pridávame po častiach s múkou do žĺtkovej peny a nakoniec primiešame maslo alebo olej.

Cesto nalejeme do dobre vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 30 min.

Drevenou špilkou, alebo špáradlom vyskúšame či je cesto upečené.

Keď chceme upiecť tmavý korpus, pridáme 20 g kakaa a uberieme 30 g múky. 

Pečieme v tortovej forme, vymazanej maslom a vysypanej múkou.  

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
marec / 2024

Štatistiky

Online: 8
Celkom: 661074
Mesiac: 5218
Deň: 355