Základný tortový korpus
6 vajec
140 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
170 g polohrubej múky
3 PL rozpusteného a vychladnutého masla, alebo rastlinného oleja (slnečnicového)
Žĺtky oddelíme od bielkov.
Polovicu cukru vyšľaháme s bielkami na tuhý sneh a 2. polovicu so žĺtkami do penista.
Sneh pridávame po častiach s múkou do žĺtkovej peny a nakoniec primiešame maslo alebo olej.
Cesto nalejeme do dobre vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 30 min.
Drevenou špilkou, alebo špáradlom vyskúšame či je cesto upečené.
Keď chceme upiecť tmavý korpus, pridáme 20 g kakaa a uberieme 30 g múky.
Pečieme v tortovej forme, vymazanej maslom a vysypanej múkou.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.