Základné linecké cesto
Príprava základné lineckého cesta
600 g hladkej múky, 400 g masla, 200 g práškového cukru, 4 žĺtky
Cesto môžeme spracovať v mise. Vidličkou spojíme jednotlívé suroviny do posýpky a potom ho preložíme na dosku a dopracujeme rukami na hladké cesto.
Môžeme ho spracovať aj pomocou šľahača. Najprv vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom do peny, pridáme žĺtky a prešľaháme. Múku už zapracujeme rukami na doske.
Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odležať v chladničke aspoň 30 min., ale môžeme si ho pripraviť aj 2 dni dopredu.
Hotové, upečené pečivo vydrží v dobre uzatvorenej nádobe aj 2 týždne.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.