Choď na obsah Choď na menu

Plnky do kysnutých koláčov

Maková, tvarohová a lekvárová plnka. Vhodné do buchiet, závinov ale aj na rezy. 

1. Maková plnka:

300 ml mlieka

150 g mletého maku

80 g cukru 

30 g masla

postrúhaná citrónová kôra

štipka mletej škorice

vanilka - vanilkový cukor

 

Mlieko ohrejeme v malom hrnci, pridáme mak, cukor a maslo. Podusíme.

Podľa chuti okoreníme citrónovou kôrou, škoricou a vanilkou.  

Môžeme ochutiť aj 1 PL rumu. 

Cukor môžeme nahradiť medom

 

 

2. Tvarohová plnka: 

250 g jemného tvarohu

50 g cukru

2 žĺtky

hrsť hrozienok

vanilkový cukor

 

v mise vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme tvaroh a prebraté , umyté hrozienka.

Podľa potreby pridáme cukor. 

Môžeme ochutiť aj troškou strúhanej citrónovej kôry.

 

 

3. Lekvárová plnka:

200 g slivkového lekváru

1 PL rumu

cukor a voda podľa potreby

 

Ak je lekvár veľmi hustý rozriedime ho trochou vody a rozvaríme. Podľa potreby ochutíme rumom a osladíme cukrom.

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
október / 2024

Štatistiky

Online: 1
Celkom: 702124
Mesiac: 4223
Deň: 86