Studená uhorková polievka - Tarator
Vynikajúce jedlo v letných horúčavách. Stačí k nej kúsok celozrného chleba.
3 kelímky zakysanej smotany
1 kelímok bieleho jogurtu
400 g šalátových uhoriek
1 - 2 strúčiky cesnaku
2 PL vínneho octu
soľ
mleté čierne korenie
štipka cukru
kôpor, alebo pažítka na dochutenie
Uhorky olúpeme a nastrúhame na strúhadle - na jemné kolieska, alebo ako jablká na koláč.
Osolíme, ochutíme octom, cukrom, mletým čiernym korením a nadrobno nasekaným cesnakom.
Pridáme smotanu a jogur, premiešame a vychladíme. Dochutíme a posypeme kôprom, alebo pažítkou.
Cesnak môžeme vynechať, alebo ho pridať menej. Pomer smotany a jogurtu si tiež môžeme prispôsobiť, prípadne podľa chuti použiť len smotanu, alebo len jogurt. Ten by mal byť ale hustý, nie nízkotučný.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.