Rybacia polievka z filé
Stačí kus čistého rybieho filé a máte výbornú polievku. Keď nemusíte celé rybky, pochutíte si na tomto jednoduchom variante.
400 - 500 g rybieho filé (napr. treska)
500 g paradajok
250 g slovenskej papriky (žltá, svetlozelená)
1 - 2 feferónky (podľa chuti)
1 stredne veľká cibuľa
1 KL sladkej sušenej papriky
2 - 3 PL kečupu
soľ
mleté čierne korenie
1 - 2 PL oleja
Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji.
Pokrájame paradajky a papriku na menšie kúsky.
K orestovanej cibuli primiešame sušenú sladkú papriku a hneď pridáme paradajky, papriku a feferónky. Osolíme a okoreníme. Pridáme kečup a chvíľu restujeme.
Vložíme celé kusy ryby, zalejeme vodou asi 1 cm nad zeleninou, osolíme a okoreníme. Povaríme asi 15 min.
Občas premiešame, ale veľmi opatrne aby sa ryba nerozpadla.
Hotová polievka nemá byť riedka, podávame s dobrým pečivom.