Karfiolová polievka
1 väčší karfiol, 30 g masla, 40 g hladkej múky, 250 ml smotany na šľahanie, 1 l kuracieho vývaru, soľ, 4 rožky
V osolenej vode uvaríme karfiol do mäkka. Osobitne orestujeme na masle múku, zalejeme vývarom a smotanou, osolíme a varíme za stáleho miešania 10 - 15 min. ( bude jemnejšia a múku nebudeme cítiť). Pridáme karfiol rozobratý na ružičky, necháme prejsť varom a dochutíme. Podľa potreby zriedime vodou, alebo vývarom. Podávame s krutónmi.
Krutóny: rožky nakrájame na polkolieska, poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do stredne vyhriatej rúry. Musíme dávať pozor, trvá to pár minút. Keď sú ružové, hneď ich vyberieme von aby sa už nedopekali.
Anonym - m,f g