Karfiolová polievka
1 väčší karfiol, 30 g masla, 40 g hladkej múky, 250 ml smotany na šľahanie, 1 l kuracieho vývaru, soľ, 4 rožky
V osolenej vode uvaríme karfiol do mäkka. Osobitne orestujeme na masle múku, zalejeme vývarom a smotanou, osolíme a varíme za stáleho miešania 10 - 15 min. ( bude jemnejšia a múku nebudeme cítiť). Pridáme karfiol rozobratý na ružičky, necháme prejsť varom a dochutíme. Podľa potreby zriedime vodou, alebo vývarom. Podávame s krutónmi.
Krutóny: rožky nakrájame na polkolieska, poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do stredne vyhriatej rúry. Musíme dávať pozor, trvá to pár minút. Keď sú ružové, hneď ich vyberieme von aby sa už nedopekali.
Komentáre
Prehľad komentárov
Vyskusal som, bolo dobre
Anonym - m,f g