Kari z červenej šošovice s vareným vajíčkom
Červená šošovica sa rýchlo uvarí, netreba ju namáčať a je ľahko stráviteľná.
4 porcie
200 g červenej lúpanej šošovice
200 - 250 g sekaných paradajok z konzervy
100 ml kokosového mlieka
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 - 3 PL oleja
1 ČL mletého kmínu
1 ČL mletého koriandru
štipka mletého zázvoru
štipka čili (podľa chuti)
soľ
4 vajcia uvarené na tvrdo
Na ohriatom oleji orestujeme dozlata cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridáme prelisovaný cesnak s korením a tiež krátko orestujeme.
Pridáme umytú šošovicu a paradajky. Zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom asi 1 cm nad šošovicu. Dusíme 10 - 15 min. na miernom ohni.
Keď je šošovica mäkká, pridáme soľ a kokosové mlieko. Krátko povaríme.
Podávame s prekrojeným vajíčkom a varenou ryžou.