Choď na obsah Choď na menu

Kari z červenej šošovice s vareným vajíčkom

Červená šošovica sa rýchlo uvarí, netreba ju namáčať a je ľahko stráviteľná. 

4 porcie

 

200 g červenej lúpanej šošovice

200 - 250 g sekaných paradajok z konzervy

100 ml kokosového mlieka

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

2 - 3 PL oleja

1 ČL mletého kmínu

1 ČL mletého koriandru

štipka mletého zázvoru

štipka čili (podľa chuti)

soľ 

4 vajcia uvarené na tvrdo

 

Na ohriatom oleji orestujeme dozlata cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridáme prelisovaný cesnak s korením a tiež krátko orestujeme.

Pridáme umytú šošovicu a paradajky. Zalejeme vodou alebo zeleninovým vývarom asi 1 cm nad šošovicu. Dusíme 10 - 15 min. na miernom ohni.

Keď je šošovica mäkká, pridáme soľ a kokosové mlieko. Krátko povaríme. 

Podávame s prekrojeným vajíčkom a varenou ryžou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Archív

Kalendár
apríl / 2024

Štatistiky

Online: 3
Celkom: 666562
Mesiac: 6205
Deň: 257