Orechová torta
Cesto:
5 vajec
250 g mletých orechov
100g práškového cukru
2 PL mletých piškót
maslo a hladká múka na vymastenie a vysypanie tortovej formy
Krém:
500 ml mlieka
3 PL cukru
1 vanilkový pudingový prášok
2 žĺtky
250 g masla
100 g práškového cukru
100 g posekaných orechov na ozdobu, šľahačka, celé orechy - polovičky jadier
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista. Primiešame opatrne sneh a postupne po lyžiciach orechy a piškótovú strúhanku. Cesto nalejeme do pripravenej formy a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180ºC na 30 - 35 min.
Zatiaľ z mlieka, pudingu a cukru uvaríme krém, odstavíme, zašľaháme žĺtky a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a postupne prišľaháme puding.
Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme na 3 časti, potrieme plnkou a uložíme na seba. Potrieme boky aj vrch a boky aj vrch ozdobíme posekanými orechami. Vrch torty môžeme ozdobiť šľahačkou a polovičkami orechov.