Orechová torta z bielkov
6 bielkov
150 g mletých orechov
150 g práškového cukru
30 g hrubej múky
Plnka:
6 žĺtkov
130 g práškového cukru
200 g masla
30 g kakaa
Z bielkov vyšľaháme sneh , pridáme cukor a ešte šľaháme do tuha. Zmiešame orechy s múkou a po častiach opatrne vmiešame do snehu. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme v stredne vyhriatej rúre.
Upečenú a vychladnutú tortu prekrojíme na polovicu a naplníme plnkou. Časť plnky použijeme na boky a vrch torty. Posypeme mletými orechmi.
Plnka: Žĺtky s cukrom a kakaom uvaríme za stáleho miešania dohusta nad parou - vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme a postupne spojíme so žĺtkovou hmotou.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.