Choď na obsah Choď na menu

Vtáčie mlieko

 dsc_0228.jpg

Jeden z najobľúbenejších dezertov veľkých aj malých.

500 ml mlieka

2 vajcia

70 g cukru

15 g maizeny alebo vanilkového pudingového prášku

pol balíčka vanilkového cukru

 

Z bielkov a 1 PL cukru vyšľaháme tuhý sneh. V 1 dl mlieka zmiešame žĺtky, maizenu a vanilkový cukor.

Zvyšné mlieko a cukor dáme variť. Do vriaceho zavárame čajovou lyžičkou halušky zo snehu. Nedávame ich naraz veľa, lebo sa nafúknu - zväčšia svoj objem. Chvíľu ich povaríme po obidvoch stranách a vyberieme dierovanou vareškou na misku.

Keď uvaríme všetky halušky, pridáme do mlieka rozšľahané žĺtky a za stáleho miešania krátko povaríme. Musíme dávať pozor aby sa žĺtky nezrazili - aby sa neurobili hrudky. Krém má ostať hladký. 

Rozdelíme do misiek a do stredu každej dáme snehové halušky.

 

Rada:

Snažím sa v múčnikoch znižovať cukor. V tomto so naposledy dala iba 50 g cukru a stačilo to. Môžete to vyskúšať. Po uvarení krému ho ešte stále môžete dosladiť. 

 

 

   

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
marec / 2024

Štatistiky

Online: 3
Celkom: 659216
Mesiac: 4810
Deň: 134