Choď na obsah Choď na menu

Zapečené tvarohové palacinky

dsc00083.jpg

Trochu viac práce, ale výsledok stojí za to. Palacinky si môžete upiecť 1 deň a dokončiť 2. deň.  

dsc00083.jpg

Palacinky: 

250 g hladkej múky

600 ml mlieka

2 vajcia

1 PL cukru

štipka soli

 

Plnka:

500 g jemného tvarohu

125 ml zakysanej smotany

2 žĺtky 

3 bielky 

4 PL cukru

3 PL zmäknutého masla

 

Poleva:

1 žĺtok

2 PL cukru

150 ml smotany 

 

Omáčka:

1 marhuľový kompót

1 vanilkový cukor 

štipka šlorice

 

Z múky, mlieka, vajec, cukru a soli vymiešame hladké cestíčko a necháme odpočinúť asi 20 min.

Upečieme palacinky, cestíčko by malo vystačiť asi na 12 kusov.

Pripravíme si plnku: vymiešame 2 žĺtky, 3 PL cukru a zmäknuté maslo do peny. Vmiešame tvaroh a zakysanú smotanu. Z 3 bielkov a 1 PL cukru vyšľaháme tuhý sneh a opatrne spojíme s tvarohovou zmesou.

Palacinky naplníme plnkou, zrolujeme a poukladáme vedľa seba do zapekacej misy, ktorú sme jemne potreli maslom.

Zmiešame smotanu, 2 PL cukru a 1 žĺtok a prelejeme palacinky v zapekacej mise. Dáme piecť do rúry na 180 - 190 ºC asi na 30 min.

Medzitým marhuľový kompót s vanilkovým cukrom a štipkou škorice rozmixujeme. Sladíme podľa potreby. So škoricou opatrne. 

Upečené palacinky na tanieri posypeme práškovým cukrom a prelejeme marhuľovou omáčkou. 

  

Na ovocnú omáčku môžeme použiť aj čerstvé jahody alebo maliny. Vtedy vynecháme škoricu.  

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Posledné fotografie

Archív

Kalendár
máj / 2025

Štatistiky

Online: 4
Celkom: 746706
Mesiac: 12153
Deň: 330