Tvarohové rezy
Cesto:
1 kg jemného tvarohu
150 g cukru
125 g zmäknutého masla
4 vajcia
100 g hrozienok
1 vanilkový cukor
1/2 balenia prášku do pečiva
1 balenie vanilkového pudingu alebo Zlatý klas
4 PL detskej krupice
strúhaná kôra a šťava z polovice citróna chemicky neošetreného
štipka soli
maslo na vymazanie plechu, strúhanka na posypanie
Na dokončenie:
50 g masla
2 PL práškového cukru
Plech vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Rúru predhrejeme na 180 ºC.
V mise zmiešame suché prísady: hrozienka, prášok do pečiva, krupicu, pudingový prášok a citrónovú kôru.
Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme do penista s cukrom a vanilkovým cukrom. Zmiešame so suchými prísadami, citrónovou kôrou a tvarohom. Po častiach vmiešame sneh. Cesto nalejeme na plech a pečieme asi 1 hod. Asi v polovici pečenia prikryjeme alobalom.
Upečený koláč potrieme roztopeným maslom, pocukrujeme a vychladíme.