Choď na obsah Choď na menu

Mrkvová bábovka z celozrnej múky

250 g hrubej celozrnej múky

250 g nastrúhanej mrkvy

100 g cukru

1 vajce

3PL slnečnicového oleja

4 PL vody

½ balenia prášku do pečiva

hrsť hrozienok (možno vynechať)

 

K nastrúhanej mrkve pridáme cukor, vajce, vodu, olej a premiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva a podľa chuti prebraté hrozienka. 

Bábovkovú formu vymažeme olejom, alebo maslom a vysypeme múkou. Naplníme cestom a dáme piecť do stredne vyhriatej rúry asi na 45 - 50 min.

Upečenú bábovku posypeme práškovým cukrom. 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
apríl / 2024

Štatistiky

Online: 1
Celkom: 665111
Mesiac: 5952
Deň: 177