Choď na obsah Choď na menu
article preview

Malinový sen

Korpus: 6 vajec, 165 g kryštálového cukru, 150 g hladkej múky, 75 g masla

Plnka: 700 ml mlieka, 220 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor (alebo 1 čajová lyžička vanilkového extraktu), 80 g Zlatý klas - alebo vanilkový puding - 2 ks, 400 g masla 

Ozdoba: maliny, čokoláda 

Postup: Pripravte si tortovú formu. Potrite maslom a vyložte papierom na pečenie. Rúru zohrejte na 180° C. Vajcia s cukrom šľahajte 10 - 12 min. Vznikne Vám hustá svetlá pena. Opatrne primiešajte 1 polovicu preosiatej múky, potom druhú a roztopené vychladnuté maslo. Cesto nalejte do tortovej formy a pečte asi 30 min. Urobte skúšku špáradlom. Upečený nechajte vychladnúť.

Plnka: Mlieko, cukor a vanilkový cukor dajte variť. Časť mlieka odložte a zmiešajte s pudingom. Uvarte podľa návodu a nechajte vychladnúť. Môžete prikryť potravinárskou fóliou aby vrch nestuhol, alebo občas premiešajte metličkou. Zatiaľ nechajte maslo zmäknúť pri izbovej teplote. Vyšľahajte maslo do peny a po častiach pridajte vychladnutý puding.

Dokončenie: Korpus prekrojte na 3 diely a každý potrite asi 1/4 krému. Poukladajte maliny, alebo iné drobné ovocie, uložte na seba a poslednou 1/4 krému potrite boky torty. Nechajte stuhnúť v chladničke a pred podávaním ešte dozdobte. Podľa potreby si odložte krém na celkové dokončenie.

 

 

Archív

Kalendár
december / 2024

Štatistiky

Online: 2
Celkom: 706808
Mesiac: 4730
Deň: 101