Kakaová roláda
4 vajcia
180 g cukru
1 vanilkový cukor
100 g hladkej múky
50 g kukuričnného škrobu (maizeny)
1 ČL prášku do pečiva
50 g tmavého nesladeného kakaa
Krém:
350 g jemného tvarohu
100 g cukru
350 ml smotany na šľahanie
1 PL citrónovej šťavy
Bielky vyšľaháme s 2 PL vody. Pridáme 180 g cukru, vanilkový cukor a jeden po druhom žĺtky.
Múku, prášok do pečiva, maizenu a kakao preosejeme a zľahka primiešame.
Plech potrieme maslom, alebo olejom, vyložíme papierom na pečenie a aj ten potrieme tukom. Navrstvíme cesto, uhladíme a pečieme na 170 - 180ºC 12 - 15 min.
Upečené cesto vyklopíme na čistú utierku, ktorú sme posypali práškovým cukrom. Papier opatrne stiahneme a cesto zrolujeme aj s utierkou. Necháme vychladnúť.
Tvaroh, 100 g cukru a citrónovú šťavu vymiešame. Smotanu vyšľaháme a zmiešame s tvarohom.
Roládu opatrne rozbalíme, natrieme krémom a opäť zrolujeme. Necháme ztuhnúť v chlade.