Jogurtová bublanina s červenými ríbezľami
450 g bieleho jogurtu
200 g polohrubej múky
160 g práškového cukru
4 vajcia
50 g masla
1 vanilkový cukor (alebo 1 ČL vanilkového extraktu)
1 prášok do pečiva
400 - 500 g červených ríbezlí
hrubá múka na obalenie ríbezlí
Ríbezle umyjeme, osušíme a pomocou vidličky otrháme od stopiek.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vymiešame so zmäknutým maslom, cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Po častiach zapracujeme preosiatu múku s práškom do pečiva a jogurt. Nakoniec opatrne vmiešame sneh.
Cesto nalejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech. Ríbezle posypeme trochou hrubej múky, premiešame a navrstvíme na cesto.
Pečieme na 170ºC asi 40 min. Urobíme skúšku špáradlom. Vychladnutú bublaninu posypeme práškovým cukrom.