Jahodová bublanina
6 vajec odvážime
vo váhe 6 vajec jemný kryštálový cukor
vo váhe 4 vajec hrubá múka
vo váhe 2 vajec maslo
1 ČL prášku do pečiva
500 - 750 g jahôd
Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov šľaháme sneh, pridáme polovicu cukru a vyšľaháme do tuha.
Osobitne vyšľaháme žĺtky so zbytkom cukru do penista a primiešame zmäknuté maslo.
Do žĺtkovej zmesi primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne tuhý sneh.
Cesto nalejeme na veľký plech, vymazaný maslom a vysypaný múkou. Pokladieme umytými a osušenými jahodami. Veľké môžeme prekrojiť na polovicu.
Pečieme na 175 - 180 ºC asi 35 - 40 min.
Upečený a vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.