Choď na obsah Choď na menu

Čokoládové štvorce

180 g masla

180 g práškového cukru

180 g čokolády na varenie

160 g hrubej múky

4 vajcia

 

Citrónová poleva:

260 g práškového cukru

2 PL horúcej vody

2 PL citrónovej šťavy

1 ČL slnečnicového oleja 

 

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Maslo, cukor a žĺtky dobre vymiešame, pridáme zmäknutú čokoládu a premiešame. 

Spojíme žĺtkovú hmotu so snehom a nakoniec primiešame preosiatu múku.

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme v stredne vyhriatej rúre na 170 ºC. Upečené, ešte teplé polejeme citrónovou polevou a po vychladnutí pokrájame na štvorce. 

Citrónová poleva: Cukor, horúcu vodu, citrónovú šťavu a olej vymiešame najlepšie ručne na hustú a lesklú polevu. S mixérom by nebola pekná lesklá.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
marec / 2024

Štatistiky

Online: 5
Celkom: 661317
Mesiac: 5362
Deň: 394