Čokoládová torta
300 g čokolády na varenie
250 g masla
100 g hladkej múky
5 vajec
3 PL práškového cukru
2 PL rumu
štipka soli
Čokoládu nalámeme na kúsky a spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli.
Vajcia oddelíme a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vymiešame s cukrom a štipkou soli dopenista. Primiešame preosiatu múku po častiach a roztopenú schladenú čokoládu. Nakoniec vmiešame opatrene rum a sneh.
Okrúhlu koláčovú formu vymastíme maslom, vyložíme papierom na pečenie a naplníme cestom.
Pečieme na 220 ºC 15 - 20 min. Cesto skúšame špáradlom.
Hotový koláč má byť pri okraji prepečený, ale v strede ešte vlhký. Vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
Podávame so šľahačkou alebo vanilkovou zmrzlinou.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.