Choď na obsah Choď na menu

Čerešňový clafoutis - francúzska bublanina

Také jednoduché. 

200 ml mlieka

4 vajcia

3 PL polohrubej múky

2 PL práškového cukru

1 vanilkový cukor

500 g čerešní

 

Okrúhlu koláčovú formu vymažeme maslom a na dno rovnomerne rozložíme umyté a osušené čerešne. Môžeme ich vykôstkovať.

Múku preosejeme s práškovým cukrom a zmiešame s mliekom do hladka. Pridáme vanilkový cukor a vajcia.

Cesto nalejeme na čerešne a pečieme na 180ºC asi 45 min.

Upečený clafoutis podávame teplý, posypaný práškovým cukrom. 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
december / 2024

Štatistiky

Online: 2
Celkom: 706815
Mesiac: 4729
Deň: 100