Choď na obsah Choď na menu
article preview

Bublanina s čučoriedkami

Bublanina s kanadskými čučoriedkami. Stačí 1 balenie - 125g na veľký plech. Chuťou pripomína čerešňovú bublaninu. Vďaka maslu je vláčna. Doprajte si normálne kravské maslo, žiadne rastlinné náhražky. Jednoduchý, rýchly koláč. 

6 - 7 vajec (podľa veľkosti)

300 g jemného krupicového cukru

300 g polohrubej múky

250 g zmäknutého masla

125 g veľkých záhradných čučoriedok 

1/2 balenia prášku do pečiva

práčkový cukor na posypanie

 

Rúru zapneme na 180 ºC, veľký pekáč vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou. 

Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme polotuhý sneh, pridáme asi polovicu cukru a došľaháme dotuha.

Žĺtky so zvyškom cukru vyšľaháme, po častiach pridávame mäkké maslo.

Múku preosejeme s práškom do pečiva a po častiach, striedavo so snehom primiešame k vyšľahaným´žĺtkom.

Cesto nalejeme na pripravený pekáč, pokladieme čučoriedkami a pečieme v predhriatej rúre asi 35 - 40 minút. Kontrolujeme špáradlom.

Upečený a vychladnutý koláč nakrájame a pocukrujeme. 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
marec / 2024

Štatistiky

Online: 5
Celkom: 660909
Mesiac: 5090
Deň: 269