Choď na obsah Choď na menu
article preview

Bielkový chlebík s jablkom

Využite bielky z mrazničky alebo čerstvé a upečte si dobrý šťavnatý koláčik. 

6 bielkov

6 PL práškového cukru (mierne kopcovité)

6 PL hrubej múky (mierne kopcovité)

3 PL roztopeného masla 

50 g horkej čokolády (varová nad 50% kakaa)

1 jablko sladkokyslé

1 - 2 hrste hrozienok - sultánok

 

Čokoládu nakrájajte nahrubo a hrozienka preberte a umyte. Jablko olúpte a nastrúhajte nahrubo (na strúhadle väčšie dierky). Maslo roztopte a dajte schladiť.

Chlebíkovú formu vymažte maslom a vysypte hrubou múkou, alebo vyložte papierom na pečenie. Ten môžete tiež trochu potrieť maslom.

Bielky šľahajte a počas šľahania pridávajte cukor  - vždy 1 polievkovú lyžicu. Môžete pridať štipku soli. Chceme tuhý lesklý sneh.

Do snehu postupne vmiešajte vareškou vychladnuté maslo, nakrájanú čokoládu a scedené osušené hrozienka. Jablko pridajte nakoniec, keď pustilo veľa štavy, trochu ho vyžmýkajte.

Cesto nalejte do formy a pečte v rúre vyhriatej na 180 ºC asi 25 - 30 min. Urobte skúšku špáradlom. Upečený chlebík nechajte vychladnúť, vyklopte a pocukrujte.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Archív

Kalendár
apríl / 2024

Štatistiky

Online: 3
Celkom: 666064
Mesiac: 5944
Deň: 171