Orechové rožky
500 g hladkej múky, 250 g masla, 3 žĺtky, 3 PL zakysanej smotany, 20 g práškového cukru, štipka soli, 1 vajce na potretie
Orechová plnka: 300 g mletých orechov, 220 g cukru, 1 vanilkový cukor, 150 ml mlieka
V mise zmiešame preosiatu múku, cukor, soľ, žĺtky so smotanou a nakoniec maslo pokrájané na kocky. Preložíme na dosku a vypracujeme cesto.
Vyvaľkáme, pokrájame na štvorce a naplníme plnkou. Stočíme a vytvarujeme malé rožky. Tie poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Upečieme v stredne vyhriatej rúre do ružova a vychladnuté posypeme práškovým cukrom.
Plnka: Mlieko, cukor a vanilkový cukor privedieme k varu. Do vriaceho primiešame orechy a odstavíme. Necháme vychladnúť.
Rovnako môžeme pripraviť aj rožky s makovou plnkou.