Choď na obsah Choď na menu

Jahodový závin s tvarohovou plnkou

Šťavnatý závin z krehkého cesta, ktoré možno nahradiť aj hotovým lístkovým cestom.   

Cesto:

300 g hladkej múky

100 ml vody

30 g masla

1 vajce

1 KL soli

 

Plnka:

500 g mäkkého tvarohu

500 g jahôd

3 vajcia

175 g cukru

90 g masla

4 PL detskej krupice

40 g hrozienok

1 KL nastrúhanej citrónovej kôry 

štipka soli

1 PL mandľových lupienkov

práškový cukor 

 

Na doske spracujeme preosiatu múku, soľ, vodu, vajce, a roztopené maslo. Na pomúčenej ploche dobre vypracujeme cesto, až sa tvoria bublinky. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odpočinúť 30 min.

Z 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

60 g zmäknutého masla s cukrom  vyšľaháme, primiešame 3 žĺtky, tvaroh, 3 polievkové lyžice krupice, hrozienka, citrónovú kôru a štipku soli. Nakoniec  vmiešame sneh.

Umyté a odkvapkané jahody nakrájame na štvrtky. 

Cesto môžeme vyvaľkať na pomúčenom papieri na pečenie - veľkosť podľa pekáča.

Na tenko vyvaľkané cesto potrieme tekutým maslom, posypeme 1 polievkovou lyžicou krupice a rozložíme tvarohovú plnku. Okraje vynecháme. Pokladieme jahodami. Zrolujeme a spolu s papierom preložíme na pekáč. Potrieme zbytkom masla a posypeme mandľovými lupienkami.

Pečieme do zlata asi 40 min. na 180 ºC. Upečený posypeme práškovým cukrom. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
apríl / 2024

Štatistiky

Online: 4
Celkom: 665597
Mesiac: 6182
Deň: 320