Pupáčiky s makom
500 g polohrubej múky
300 ml mlieka
30 g droždia
100 g práškového cukru
40 g masla
Posýpka:
100 g mletého maku
100 g práškového cukru
50 g masla
200 - 300 ml mlieka
med podľa potreby
Zmiešame vlažné mlieko, droždie a trochu cukru na kvások. Necháme vykysnúť na teplom mieste.
Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme kvások, roztopené a vychladnuté maslo, cukor a soľ. Vypracujeme cesto. Prikryjeme a necháme kysnúť aspoň 1 hodinu, alebo kým cesto zdvojnásobí objem.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme a tvoríme valčeky hrubé ako prst. Nakrájame na 1,5 cm kúsky, poukladáme na vymastený plech. Upečieme v stredne vyhriatej rúre asi na 180 ºC do ružova.
Upečené polejeme teplým mliekom, posypeme makom a cukrom. Môžeme pokvapkať trochou medu.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.