Jablká v župane
Múčnik, ktorý v zime zohreje.
500 g kyslejších jabĺk
2 vajcia
200 g hladkej múky
¼ l mlieka alebo bieleho vína
štipka soli
2 PL práškového cukru
1 ČL škorice
olej na vyprážanie
Žĺtky, múku a mlieko, alebo víno vymiešame na tuhé cesto a necháme ho 20 - 30 min. odpočívať.
Jablká olúpeme, vyrežeme jadrovníky a pokrájame na 1 cm kolieska.Bielky a soľ vyšľaháme na tuhý sneh.
Olej dáme ohriať. Cesto premiešame a zapracujeme doňho sneh.
Kolieska jabĺk namáčame do cesta a opatrne vkladáme do horúceho oleja. Opražíme z oboch strán dochrumkava, necháme odkvapkať na papierovej utierke a uložíme do predhriatej rúry, aby nevychladli.
Podávame posypané škoricovým cukrom.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.