Orechovo-kakaové rohlíčky
140 g mletých vlašských orechov
90 g práškového cukru
1 PL kakaa
1 vajce
1/2 balenia vanilkového cukru
jemný kryštálový cukro na obaľovanie
Cesto môžeme spracovať na doske alebo v robote.
Múku, cukor, vanilkový cukor a kakao preosejeme. Na doske spracujeme rukami a zabalíme do fólie. V robote suroviny premixujeme a hneď ako sa všetko spojí, vyberieme a zabalíme do fólie. Necháme aspoň 1/2 hod. odpočinúť v chladničke.
Z cesta urobíme šúľok z ktorého odkrajujeme malé kúsky a tie potom vytvarujeme do malých rohlíčkov. Obalíme v kryštálovom cukre a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Upečieme v stredne vyhriatej rúre na 175 - 180ºC, 8 - 10 min. podľa veľkosti rohlíčkov.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.