
Linecké kolieska
Obľúbené drobné pečivo.
300 g hladkej múky
200 g masla
100 g práškového cukru
2 žĺtky
1 vanilkový cukor
džem podľa chuti - ríbezľový, malinový
Spracujeme múku, studené maslo pokrájané na kocky, cukor a žĺtky na hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme odpočinúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Cesto vyvaľkáme asi na 0,5 cm plát a z neho vykrajujeme kolieska. Na polovici koliesok ešte vykrojíme v strede maličkú dierku. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 7 až 10 minút na 180 ºC. Kolieska majú ostať svetlé.
Vychladnuté celé kolieska natierame džemom a zlepíme vrchným kolieskom s dierkou. Hotové môžeme ešte posypať práškovým cukrom.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.
Posledné fotografie
Štatistiky
Online: | 4 |
---|---|
Celkom: | 719625 |
Mesiac: | 5943 |
Deň: | 441 |