Jemné orieškové pečivo - piškóty
200 g polohrubej múky, 200 g masla, 200 g mletých lieskových orechov, 100 g práškového cukru,
1 PL kakaa, čokoláda na varenie
Zmiešame suché prísady - múku, lieskovce, cukor a kakao. Pridáme maslo pokrájané na kocky a všetko spracujeme na jemné cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky asi na pol hodiny.
Z cesta robíme asi 1 cm široké šúľky a 5 cm dlhé. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180 ºC 10 - 15 minút.
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s trochou masla, alebo smotany a namáčame v nej upečené a vychladnuté pečivo. Namáčame iba konce a necháme stuhnúť.
Namiesto čokolády môžeme použiť čokoládovú polevu.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.
Posledné fotografie
Štatistiky
Online: | 4 |
---|---|
Celkom: | 719621 |
Mesiac: | 5941 |
Deň: | 439 |