Choď na obsah Choď na menu

Domáce piškóty

100 g hladkej múky, 50 g  solamylu, 4 vajcia, 125 g pieskového cukru, trochu pomarančovej kôry, práškový cukor na posypanie

Postup: Bielky s dvoma tretinami cukru vyšľahajte na tuhý sneh. Žĺtky a zbytok cukru vyšľahajte do peny. Primiešame preosiatu múku so škrobovou múčkou. Nakoniec opatrne primiešajte sneh.

Pripravené cesto dajte do cukrárskeho vrecúška s rovnou širokou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekajte piškóty dlhé asi 8 cm. Tie ešte posypte zľahka práškovým cukrom a pečte na 175 - 180 ºC asi 8 min. do svetlej zlatej farby.  

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Posledné fotografie

Archív

Kalendár
jún / 2025

Štatistiky

Online: 2
Celkom: 756190
Mesiac: 11068
Deň: 191