Pečené kačacie stehná s medom
4 kačacie stehná
strúhaná kôra z chemicky neošetreného pomaranča a citróna (alebo veľmi dobre umytých) - asi po 1 kávovej lyžičke
šťava z 1 pomaranča
šťava z ½ citróna
1 kávová lyžička strúhaného zázvoru
1 PL medu
1 PL oleja
soľ
V miske zmiešame pomarančovú a citrónovú kôru, zázvoru, med a citrónovú šťavu.
Stehná opečieme na troche oleja po oboch stranách do zlata. Preložíme do zapekacej misy, alebo pekáčika, osolíme, potrieme marinádou, a pečieme v dobre rozohriatej rúre 30 - 35 min. Potom polejeme pomarančovovu šťavou a ešte dopečieme asi 10 min.
Podávame s ryžou.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.