Choď na obsah Choď na menu

Kuracie stehná na zázvore

Ľahké, rýchle, dobré. 

4 vykostené kuracie stehná bez kože

1 mrkva

1 menší pór

100 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru  

2 PL sójovej omáčky

2 PL medu

zázvor - asi 1 cm kúsok

soľ 

olej

 

Stehná nakrájame na menšie kúsky, osolíme a prudko opečieme na troche oleja. Vyberieme na tanier.

Do výpeku dáme nastrúhaný zázvor,sójovú omáčku, med a vývar. Povaríme.

Prídáme mrkvu a pór nakrájaný na tenšie kolieska a chvíľu restujeme. Vrátime mäso a dobre prehrejeme. Mrkva a pór by nemali byť rozvarené. 

Podávame s ryžovými rezancami.

Namiesto póru môže použiť aj cibuľu, tú nakrájame na hrubšie klínky - polmesiačiky. 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
apríl / 2024

Štatistiky

Online: 2
Celkom: 665146
Mesiac: 5949
Deň: 192