Choď na obsah Choď na menu

Kurací paprikáš

Na paprikáš môžete použiť aj kuracie stehná prekrojené na polovice, alebo iba kuracie prsia bez kože.  

1 väčšie kurča (alebo 4 stehná, alebo 4 prsia)

50 g masla

1 stredne veľká cibuľa

250 ml kyslej smotany

2 PL hladkej múky

1 ČL mletej sladkej papriky

soľ 

mlaté čierne korenie

 

Umyté a osušené kurča naporcujeme. 

Na masle orestujeme cibuľu pokrájanú nadrobno, primiešame mletú papriku, a hneď pridáme kúsky mäsa. Opečieme, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme domäkka. Občas podlejeme horúcou vodou. (Vodu si ohrejeme, nepoužívame horúcu vodu z vodovodu, tá je úžitková nie pitná.)

Kyslú smotanu rozšľaháme, aby sa pri varení nezrazila a rpzmiešame v nej múku. Nalejeme na kurča a povaríme. 

Podávame s haluškami.  

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
apríl / 2024

Štatistiky

Online: 3
Celkom: 665558
Mesiac: 6168
Deň: 328