Kurací paprikáš
Na paprikáš môžete použiť aj kuracie stehná prekrojené na polovice, alebo iba kuracie prsia bez kože.
1 väčšie kurča (alebo 4 stehná, alebo 4 prsia)
50 g masla
1 stredne veľká cibuľa
250 ml kyslej smotany
2 PL hladkej múky
1 ČL mletej sladkej papriky
soľ
mlaté čierne korenie
Umyté a osušené kurča naporcujeme.
Na masle orestujeme cibuľu pokrájanú nadrobno, primiešame mletú papriku, a hneď pridáme kúsky mäsa. Opečieme, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme domäkka. Občas podlejeme horúcou vodou. (Vodu si ohrejeme, nepoužívame horúcu vodu z vodovodu, tá je úžitková nie pitná.)
Kyslú smotanu rozšľaháme, aby sa pri varení nezrazila a rpzmiešame v nej múku. Nalejeme na kurča a povaríme.
Podávame s haluškami.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.