Alibaba a štyridsať zbojníkov
Tento recept na kurča je z ázijskej kuchyne, možno z indickej. Aj keď Alibaba asi nie je indické meno. Jedlo je výborné. Použitý mladý cesnak v mäkkej šupke je po upečení sladký.
1 kurča
40 strúčikov mladého cesnaku
olej
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
mletý muškátový oriešok - štipka
Umyté a osušené kurča naporcujeme, osolíme a okoreníme.
Na panvici, ktorú môžeme dať aj do rúry ohrejeme olej a mäso na ňom prudko opečieme z každej strany.
Podlejeme trochou horúcej vody, pridáme neolúpaný cesnak a prikryté dusíme skoro domäkka.
Odkryté dopečieme v rúre na farbu. Podľa potreby podlievame vodou.
Hotové posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou a šalátom.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.