Hovädzia roštenka s cibuľou
400 g hovädzej roštenky
2 stredne veľké cibule
masť alebo olej
kúsok masla
soľ
mleté čierne korenie
hladká múka
Odležanú roštenku pokrájame na rezne a jemne naklepeme. Osolíme, okoreníme a poprášime múkou.
Cibuľu nakrájame na kolieska, rozoberieme a do kastrólika dáme ohriať masť, alebo olej na smaženie cibule.
Na panvici rozpálime tuk a mäso na ňom prudko opečieme po oboch stranách asi po štyri minúty. Vyberieme a udržujeme v teple.
Výpek poprášime múkou, podlejeme trochou vody, alebo vývarom a povaríme. Pridáme kúsky studeného masla a stále miešame, až kým sa nerozpusí. Omáčka sa zahustí a pritom bude jemná.
Medzitým cibuľové kolieska poprášime múkou a usmažíme.
Roštenky na tanieri prelejeme omáčkou a navrch dáme smaženú cibuľu.
Podávame s ryžou.
Posledné fotografie
Štatistiky
Online: | 3 |
---|---|
Celkom: | 719630 |
Mesiac: | 5939 |
Deň: | 436 |