Bravčové na masti s cibuľou a cesnakom
8 plátkov bravčového karé alebo krkovičky
4 cibule
10 strúčikov cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
kmín
bravčová masť
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na masti z oboch strán. Posypeme kmínom, pokladieme štvrtkami cibule a celými strúčikmi cesnaku. Podlejeme trochou vriacej vody a prikryté dusíme. Neskôr vyberieme cibuľu a cesnak opatrne na tanier, mäso obrátime a vrátime navrch cibuľu aj cesnak. Podusíme do mäkka.
Výpek s cibuľou a cesnakom je výborny po vychladnutí na natieranie chleba. Preto dávam viac masti aby ostala na natieranie chleba. Cibuľa aj cesnak sa rozotiera spolu s masťou.
Podávame s dusenou kapustou a knedlíkom, alebo s ryžou.
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.