Smažené jahody
Smažené jahody v nadýchanom cestíčku môžeme ozdobiť guličkou vanilkovej zmrzliny. Nielen deťom to bude chutiť.
Cestíčko:
75 - 80 g hladkej múky
125 ml minerálnej vody s neutrálnou chuťou
1 vajce
1 PL oleja
1/2 kávovej lyžičky mletej škorice
500 g menších pevných jahôd
2 PL cukru
1 vanilkový cukor
olej na smaženie
práškový cukor na posypanie
Cestíčko:
Vymiešame žĺtok, múku, škoricu a olej. Primiešame minerálnu vodu a necháme odpočívať asi 30 min.
Jahody so stopkami umyjeme, osušíme a obalíme v cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
Bielok ušľaháme na tuhý sneh a vmiešame do cestíčka.
V malom hrnci, ohrejeme olej - toľko aby v ňom jahody mohli plávať.
Jahody namáčame v cestíčku, stopku nie, tú pri namáčaní držíme. Smažíme v oleji do ružova.
Usmažené jahody necháme odkvapkať na papierovej utierke a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.