Choď na obsah Choď na menu
article preview

Cestoviny so zemiakmi a špenátom

Inšpirácia z talianskej kuchyne

 

dsc_4388.jpg

 

500 g zemiakov

300 g cestovín vretienok

200 g čerstvého špenátu

1 strúčik cesnaku

maslo

olivový olej

strúhaný syr grana alebo parmezán  

 

Uvaríme osobitne zemiaky  pokrájané na malé  kúsky  a  osobitne  cestoviny.

Zatiaľ na oleji a kúsku masla orestujeme pokrájaný cesnak, pridáme špenát, osolíme, okoreníme a  orestujeme. Necháme "zvädnúť", odstavíme. Zmiešame so scedenými zemiakmi a cestovinami. Na tanieri posypeme syrom.  

Ak si trúfneme odhadnúť čas varenia, zemiaky môžeme dať variť do vriacej osolenej vody. Keď začne voda znovu vrieť, pridáme cestoviny a spolu dovaríme. Potom už len scedíme a zmiešame s hotovým špenátom.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
apríl / 2024

Štatistiky

Online: 3
Celkom: 665935
Mesiac: 5962
Deň: 120