Choď na obsah Choď na menu

Cestoviny s paradajkovo-bylinkovou omáčkou

Ľahké letné talianske jedlo. Nasýti ale nezaťaží, vhodné ako obed alebo večera počas horúcich dní. 

500 g cestovín (tagliatelle=dlhé široké rezance alebo farfalle=motýliky)

1 kg paradajok (alebo 2 plechovky krájaných paradajok)

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

1 vetvička rozmarínu

1 - 2 vetvičky oregana

1 vetvička tymiánu 

2 - 3 PL olivového oleja

50 g parmezánu  vcelku

mleté čierne korenie

soľ

 

Dáme variť vodu na cestoviny a uvaríme podľa návodu.

Medzitým pomaly orestujeme na oleji cibuľu pokrájanú nadrobno spolu s cesnakom. 

Paradajky sparíme vo vriacej vode pár sekúnd, vyberieme a olúpeme. Zbavíme ich jadierok a pokrájame na malé kúsky. Pridáme k cibuli, primiešame pokrájané bylinky a podusíme asi 10 min. Osolíme a okoreníme. 

Zmiešame s uvarenými a scedenými cestovinami, primiešame trochu nastúhaného syra a podávame. Na tanieri ozdobíme hoblinkami parmezánu.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.

Archív

Kalendár
apríl / 2024

Štatistiky

Online: 6
Celkom: 666176
Mesiac: 6023
Deň: 247