Choď na obsah Choď na menu

Zemiakový šalát majonézový

2 kg zemiakov, 4 vajcia, 6 - 7 kyslých uhoriek, 200 g mrazeného hrášku, 2 - 3 karotky, 1 cibuľa, 1 - 2 PL plnotučnej horčice, soľ, mleté čierne korenie, cukor, nálev z uhoriek, 400 g fľaša majonézy alebo tatárskej omáčky

Zemiaky uvaríme v šupe, prepláchneme studenou vodou, scedíme a necháme vychladnúť. Mrkvu nakrájame na malé kocky, v osolenej vode uvaríme a scedíme. Osobitne uvaríme hrášok a vajcia na tvrdo.

Vychladnuté zemiaky olúpeme, nakrájame pomocou krájača na hranolky a keď chceme ešte na kocky. Dáme do veľkej misy a pridávame mrkvu, hrášok, uhorky pokrájané na malé kocky, olúpané a nakrájané vajcia, majonézu, horčicu, soľ , korenie, trochu cukru a nálev z uhoriek a nakrájanú cibuľu na drobno. Všetko opatrne premišeame a podľa potreby dochutíme. Necháme uležať, aby sa chute spojili.   

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.