Choď na obsah Choď na menu

Tekvicový prívarok

 

2 - 2,5 kg tekvica

250 ml smotany na šľahanie

2 PL hladkej múky

2 PL masla

1 cibuľa

čerstvý kôpor

cukor

soľ

ocot

 

 

Tekvicu olúpeme, odstránime jadierka a nastrúhame na strúhadle - ako jablká na koláč.

Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Pridáme tekvicu, osolíme a za občasného premiešania dusíme domäkka.

Múku rozšľaháme v smotane, zalejeme tekvicu a povaríme asi 10 min. Pri ochutnaní nesmieme cítiť múku. 

Kôpor umyjeme, lístky nakrájame na drobno a dáme do hotového prívarku. Dochutíme troškou cukru, octom a soľou. Už nevaríme.

Podávame s varenými zemiakmi, alebo zemiakovou kašou a perkeltom.