Choď na obsah Choď na menu

Paradajková kapusta

1 kg kapusty

1 cibuľa

1 - 2 jablká

1 paradajkový pretlak

2 PL hladkej múky

1 PL masti alebo oleja

cukor a ocot podľa chuti

Nadrobno pokrájanú kapustu osolíme podlejeme trochou vody, pokrájanú cibuľu, olúpané a postrúhané kyslasté jablká trochu kmínu a udusíme do mäkka. Osobitne urobíme z masti a múky ružovú zápražku, rozriedime vodou z kapusty, keď je jej veľa, alebo vodou. Pridáme pretlak a dobre premiešame, aby neboli hrudky. Vlejeme ku kapuste a povaríme. Podľa chuti osladíme a ochutíme octom. Kapusta nemá byť riedka.

Podávame s fašírkou a zemiakovou kašou, alebo varenými zemiakmi.  

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.