Choď na obsah Choď na menu

Kel so zemiakmi

500 g kelu

500 g zemiakov

1 cibuľa

1 - 2 strúčiky cesnaku

50 g slaniny

40 g hladkej múky

olej

soľ

majorán

mleté čierne korenie

 

Slaninu pokrájame na malé kocky a na troške oleja ju opečieme. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, neskôr pokrájaný kel a spolu orestujeme. Podlejeme horúcou vodou, pridáme na malé kocky pokrájané zemiaky, osolíme a uvaríme do mäkka.

Z oleja a múky urobíme osobitne svetlú zápražku pridáme ku kelu a povaríme. Dochutíme majoránom, rozotretým cesnakom a mletým čiernym korením. 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.